Alleen naar een concert? Gewoon doen!

Stel je wilt graag naar een concert toe, maar er wil of kan niemand met je mee. Wat doe je dan? Laat je het dan schieten of ga je gewoon in je eentje? Afgelopen januari besloot ik voor de tweede optie te kiezen en ik kan je zeggen ik heb er absoluut geen spijt van! 

Ergens in januari dit jaar zag ik voorbij komen dat K3, ja die meidengroep uit België, als onderdeel van hun afscheidstournee ook een concert zouden gaan geven met staanplaatsen om de fans van het eerste uur tegemoet te komen. En toen ik dat las dacht ik daar wil ik heen! ik wil nog één keer hard mee zingen en dansen met alle liedjes en nog een keer van ze genieten. Ik vroeg wat mensen om mij heen, maar niemand wilde mee. Balen dacht ik nu kan ik daar niet. Totdat ik dacht waarom ga ik gewoon niet alleen? Het concert zou dan wel in Antwerpen zijn, maar wat maakt het nou uit als ik alleen ga? Zo gezegd zo gedaan en die avond nog bestelde ik een kaartje voor K3. Wie had dat ook kunnen denken, dat ik Leonie van 22 jaar nog naar K3 zou gaan?

Ik had zin in dit avontuur, want zo voelde het toch wel een beetje. Het was natuurlijk wel een beetje vreemd om op deze leeftijd daar naar toe te gaan en al helemaal als je alleen gaat. Gelukkig bood mijn vriend aan om er een weekendje Antwerpen van te maken en dat voelde al weer wat fijner aan. Het voelde voor mij toch als iets stiekems aan om daar naar toe te gaan, wellicht bang voor de reacties van anderen of bang om me alleen te gaan voelen daar in die grote zaal.

IMG_5061

6 mei was het dan zover samen met mijn vriend reden we naar Antwerpen en zou ik ’s avonds naar het concert gaan, ik had er zin in! En ik kan je vertellen ik het onwijs genoten. Doordat ik in mijn eentje was kon ik veel gemakkelijker naar voren komen, maakte ik sneller contact met anderen en hoefde ik met niemand echt rekening te houden, HEERLIJK!Die avond heb ik genoten en heb ik me eigenlijk geen moment alleen gevoeld. Tijdens een van de laatste nummers werd ik lichtelijk emotioneel, want het voelde als een periode die ik achterliet. Van de dansjes op school en voor mijn oma en de vele zingpartijen met mijn geliefde buurmeisjes. Het was een einde van een hoofdstuk en het begin van een nieuwe. Want die avond leerde ik dat het oké is om te doen waar je zin in hebt en je daarvoor niet met meerderen hoeft te zijn.

Alleen naar een concert gaan? Ik had het wellicht vorig jaar nog niet gedaan, maar wat ben ik blij dat ik het gewoon gedaan heb en er zo van heb genoten. Mocht je ooit ook voor deze keuze komen te staan, kies er dan voor om het gewoon alleen te doen! Want jij bent diegene die het graag wilt en daarvoor heb je niemand anders nodig!

Ben jij weleens alleen naar een concert geweest? En zou jij dit zelf ook doen?

About the author

2 thoughts on “Alleen naar een concert? Gewoon doen!”

  1. Herkenbaar wat je schrijft over de gedachtes die je kan hebben. Jij hebt het wel gedaan, goed hoor Ik zou het nu nog niet durven en ben dus ook nog nooit alleen gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow