Facebook en de onzekerheid die het kan geven

Facebook, het sociale medium dat heel veel mensen gebruiken, waaronder ik. Zo’n 8/9 jaar geleden maakte ik een profiel aan zodat ik de spelletjes kon spelen die erop stonden en verder deed ik er niks mee. Totdat het groeide en groeide en Hyves verleden tijd was geworden. Iedereen zet er zijn meest charmante foto’s op, zijn leukste momenten en de negatieve minderen dingen van iemands leven zie je niet al te vaak. En dat kan mij, op zijn tijd, soms best onzeker maken. Want mis ik nu dingen in mijn leven, omdat ik niet zoveel post?

Je zal het vast herkennen je timeline die volstaat met vakanties, feestjes, gezellige momenten samen met vrienden en familie en ga zo maar door. En daardoor kun je best aan je eigen leven gaan twijfelen, want waarom heb ik niet zoveel feestjes en vakanties? En doe ik nou echt zo weinig met vrienden? Het is voor mij een gedachten gang die ik eens in de zoveel tijd heb. Je vergelijkt jouw echte leven met het Facebook leven van iemand anders, want zo noem ik het voor het gemak maar even. En of dat nou zo’n eerlijke vergelijking is…

De vergelijking tussen je eigen leven met het Facebookleven van iemand anders is super oneerlijk en daarbij moet je je eigen leven sowieso niet met anderen vergelijken. Want ik en jij leven ons eigen leven. Ik doe er alles aan om mijn eigen leven zo fijn mogelijk te maken en dat is op mijn eigen manier. En dat ik gelukkig ben/word van mijn leven betekend natuurlijk niet dat iemand anders daar ook gelukkig van zal worden. En dat moet ik me eigenlijk ook bedenken als ik weer al die foto’s en statusupdates van mensen op Facebook zie, want ik word vast niet gelukkig van het leven van een ander. Want ik ben ik!

Nu kan het wellicht overkomen dat ik me echt rot kan voelen van Facebook en dat ik mezelf veel met anderen vergelijk, maar dat is nou ook weer niet het geval. Ik denk dat iedereen zichzelf wel eens vergelijkt met een ander en dan kan op een positieve stimulerende manier, maar natuurlijk ook op een negatieve neerhalende manier. En nu is het aan mij en jou de taak om als we onszelf met iemands (Facebook) leven vergelijken we ons ons vooral op een positieve stimulerende manier te vergelijken.

Mijn Facebook account kan ik natuurlijk ook gewoon verwijderen, maar dat gaat voor mij net een stap te ver. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om te kunnen gluren in andermans leven. Je komt dingen te weten die je anders waarschijnlijk niet had geweten en dat wil ik mezelf niet ontzeggen.

Word jij ook wel eens onzeker door Facebook?

Bron header

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow