Mijn 5 favoriete jeugdfilms 

Laatst was ik op Netflix een beetje aan het rondneuzen en toen kwam ik erachter dat de films die ik als kind graag keek er niet op te vinden waren. Daarom leek het mij wel leuk om mijn 5 favoriete jeugdfilms met jullie te delen! 

 • Ronja de roversdochter
  De prachtige film over een stoer meisje: Ronja. Zij is verliefd Birk, een van de tegenstanders van haar volk. Ondanks de oorlog tussen hun volken gaat hun liefde door en genieten ze van het paardrijden in de prachtige natuur. In de film komen ook geinige aardmannetjes voor, waar ik nog altijd om kan lachen.
 • Loenatik de film 
  Loenatik de film is het vervolg op de serie Loenatik van de VPRO. Het gaat over een groep psychiatrische patiënten, een verpleegster en de directeur in villa Zonnedael. Deze groep “gekke” mensen beleefd allemaal rare avonturen en dat is in de film niet anders. Elke patiënt heeft zijn/haar eigen kracht en dat komt duidelijk naar voren in de film.
 • De Titanic 
  De Titanic, de film van het zinkende schip. Wie kent deze film niet? Weinig uitleg nodig lijkt me, al is het wellicht wel wat vreemd dat ik deze film als kind heel vaak heb bekeken. Vooral als ik ziek was keek ik deze film graag en ik droomde er altijd van om mijn haar zo lang te laten groeien als Kate Winslet.
 • Het monster van Toth
  Het einde van Telekids was daar en als kers op de taart hadden Carlo en Irene deze film gemaakt. Ik vond het een prachtfilm die zeer spannend was. Dat enge monster van Toth, het dramatische afscheid tussen Carlo en Irene. Ik was in tranen.
 • Zoop, de films
  Zoop is een toffe serie opgenomen in Ouwehands dierenpark in Rhenen. Het dierenpark waar ik heel vaak kwam en daarom vond ik deze serie meteen geweldig. Toen later er ook diverse films kwamen ging ik daar natuurlijk heen in de bios. Ik had zelfs een poster van Zoop in Afrika boven mijn bed hangen, zo leuk vond ik de film en serie!

Wat was jouw favoriete film die je als kind keek?

Foto1, foto2, foto3, foto4, foto5foto6, foto7, foto8, foto9, foto10

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow