Mijn eerste bevalling 

20 december 2016, een dag die ik nooit meer zal en ga vergeten. Want op die dag mocht ik voor het eerst aanwezig zijn bij een bevalling. En niet zomaar een bevalling maar die van lieve Noah. 

Al vanaf jongs af aan droom ik ervan om verloskundige te worden. Boeken heb ik verslonden, films bekeken en kers op de taart heb ik zelf een dag meegelopen met een verloskundige. Voor mij was het altijd duidelijk: ik word verloskundige. Na een zware selectieprocedure mocht ik in 2013 starten met deze studie, maar helaas mocht het voor mij op dat moment het niet zijn. Ik zat niet lekker in mijn vel en het was voor mij niet het geschikte moment om aan deze studie te beginnen.

22 oktober 2016. Egberdien mijn lieve oude buurvrouw en 2e mama is jarig en zwanger en ik mag aan haar buik voelen. De vlinders vliegen door mijn buik en de droom om verloskundige te willen worden speelt weer op. Ik zoek wat uit, praat erover met mijn moeder en vriend en laat het er voor dit moment bij zitten. Na mijn studie SJD kijk ik er wel weer na. En wellicht ga ik dan alsnog de studie doen!
20 december 2016. Pascal is jarig en op het moment dat ik de deur uit wil stappen krijg ik de vraag of ik mijn tandenborstel bij me heb want de bevalling van Egberdien gaat hoogstwaarschijnlijk beginnen. Snel pak ik wat spullen en haast ik me naar Wierden waar het allemaal gaat plaatsvinden. Wat ik op dat moment nog niet weet is dat ik bij de bevalling aanwezig mag zijn!!!!

We vieren de verjaardag en Egberdien krijgt steeds meer weeën. Ze gaat samen met Pascal en de verloskundige naar boven. Op een gegeven moment komt Pascal naar beneden en vraagt of ik bij de bevalling aanwezig mag zijn. Ik val even stil, weet even niet wat ik moet zeggen. Is het echt waar dat ik bij haar bevalling aanwezig mag zijn? Ja dus want niet veel later zie ik kleine Noah geboren worden.

Wat een prachtig en emotioneel moment was dat voor mij.
De tranen rolde over mijn wangen van geluk. Ik was erbij dat hij geboren werd, ik heb een bevalling meegemaakt! Wow wat geweldig! Is dit dan mijn droom qua beroep? Wil ik dit later gaan doen? Het lijkt me geweldig! Op dit moment maak ik mijn studie gewoon af en dan zie ik wel wat ik ga doen. Maar op dit moment zit ik met mijn hoofd in de wolken.

About the author

2 thoughts on “Mijn eerste bevalling ”

  1. Geweldig! Wat een ervaring!
    Is ook altijd mijn grootste wens geweest! Was al toegelaten voor de opleiding.
    Ben daarvoor naar een kibbutz gegaan en viel van een muur.
    Door mijn rugblessure ging al mijn gespaarde studiegeld op door onderzoeken ed. Dus het werd ‘m dus niet.
    Ga je droom uitvoeren, je kunt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow