Reisverslag: Kopenhagen 2017

Aan het begin van dit jaar zijn Nando en ik samen op citytrip naar het Scandinavische Kopenhagen gegaan. Die lieve schat van me had me dit veel te gekke cadeau gedaan voor mijn 23e verjaardag. Vandaag is het dan eindelijk tijd om het reisverslag met jullie te delen. 

Donderdag 5 januari 2017
Vandaag is het dan zover: de langverwachte vakantie naar Kopenhagen gaat beginnen! Met veel zin vertrekken we naar Schiphol om daar onze reis echt te laten beginnen. We komen tegen 17:00 aan in Denemarken en dan is het daar al pikkedonker in januari. We zoeken ons appartement die we via Airbnb hebben geboekt en settelen ons in het heerlijke warme en knusse appartement. Vooral die warmte doet ons goed, want wat is het koud hier! Na een goede opwarmsessie gaan we op verkenning en zoeken naar een leuke tent om te eten. Na heerlijk gegeten te hebben besluiten we nog even naar de supermarkt te gaan en daarna lekker te gaan slapen. Want die vrieskou zorgt ervoor dat we snel zijn.

Vrijdag 6 januari 2017
Na een goede nachtrust besluiten we naar de binnenstad van Kopenhagen toe te lopen. Het is een dik halfuur lopen en ik kan je vertellen: met een gevoelstemperatuur van -13 graden zorg je er wel voor dat je goed doorloopt! Na deze hele wandeling hebben we uiteraard wel trek gekregen; een lekker broodje gaat er wel in. We schrikken ons echter een hoedje als we de bon zien: zo’n €28,- hebben we betaald voor 2 warme chocolademelk en 2 broodjes! We wisten dat Kopenhagen niet goedkoop is, maar dit hadden we toch niet verwacht. We zijn van de schrik bekomen en besluiten de binnenstad in te duiken en naar Nyhavn te gaan. Want die bekende gekleurde huisjes moeten we natuurlijk wel bezoeken. Het ziet er leuk en fleurig uit maar daar is het dan ook wel mee gezegd.

Zaterdag 7 januari 2017
Vandaag staan de Botanische tuinen op de planning! Deze zijn gratis te bezoeken en nog belangrijker: in een warme kas! Het kassen op het terrein hebben iets weg van Harry Potter en binnen lijkt het wel alsof we in een ander land zijn. Na heerlijk opgewarmd te zijn duiken we nog even de binnenstad in en lopen we een rondje om Tivoli heen. Een pretpark middenin de stad waar we heeeeeel graag naar toe wilden gaan.. Maar helaas hij is gesloten. Gelukkig worden we wel opgevrolijkt door een oudere zwerver die vol enthousiasme op een blokfluit staat te spelen! Met volle kracht blaast hij in dat ding, maar er komt geen liedje uit. Enkel rare tonen, zoals een peuter ook zou doen!

Zondag 8 januari 2017
Met frisse tegenzin stappen we vandaag ons bed uit, want we weten wat vandaag komen gaat; een hele lange wandeling om naar de zeemeermin te lopen en naar vrijstad Christiana. De zeemeermin stelt vrij weinig voor en we zijn ook best verbaasd dat ze zo dicht aan de kant staat. Zo is het natuurlijk ook niet verwonderlijk dat er gemakkelijk vernielingen aangebracht worden. Na een zeer lange wandeling komen we aan in vrijstad Christiana. Even wat achtergrond info voor jullie: Christiana is een zelfverklaarde onafhankelijke plek in Kopenhagen met haar eigen regels. In 1970 is Christiana opgericht door een groep hippies die een oude militaire kazerne kraakten. Er hangt een hele nare sfeer die ik niet zo goed kan beschrijven: echt een gevoelskwestie. Het zijn veelal vervallen huizen met veel afval er omheen. We zien veel graffiti en er is zelfs een officiële uitgang waarop staat: “u gaat weer terug naar de EU”. Als we in ons appartement komen gaan we op internet op zoek naar meer informatie over Christiana en dan begrijp ik ineens heel goed mijn nare gevoel. Er is veel criminaliteit in Christiana en als toerist met zelfs een niet werkende/zichtbare camera kun je aangevallen worden.

Maandag 9 januari 2017
De schoolvakantie is officieel afgelopen en ik heb vandaag eigenlijk gewoon college, maar ik geniet samen met Nando nog gewoon van deze heerlijke citytrip. Al komt er vandaag wel een einde aan, helaas.. We vliegen vandaag weer terug zodat we morgen (dinsdag) allebei weer aan de bak kunnen gaan voor school en werk.

Concluderend kan ik zeggen dat ik het ontzettend leuk heb gehad met Nando en dat ik het nog steeds een geweldig verjaardagscadeau vind! De kou was niet altijd even prettig en dat het om 15:30 uur al schermer wordt helpt daar niet mee. Ik zou dan ook zeker nog een keer terug willen in de lente/zomer, wanneer er meer daglicht is en de temperatuur wat aangenamer is. Want die gekleurde huisjes in Nyhavn zullen er vast een stuk leuker uitzien in de zon! Lieve schat, dankjewel voor dit geweldige cadeau!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow