Reisverslag: Salou 2017

25 augustus was het dan eindelijk zover! Nando en ik zouden samen op vakantie gaan naar het zonnige Salou voor een welverdiende zonnige vakantie. In dit artikel wil ik jullie een kijkje geven in onze vakantie.

Het hotel: Sol Costa Daurada****

Wij verbleven op basis van half-pension in het vier sterren hotel: Sol Costa Daurada. We hadden dit hotel uitgezocht op de locatie: slechts 15 minuutjes lopen naar het attractiepark: Port Aventua waar wij vaak naar toe zouden gaan. We wisten van tevoren dat we echt gelukkig moesten hebben qua ligging van de kamer in het hotel. Hadden we geluk: dan zouden we uitkijken op het pretpark. Hadden we pech dan keken we naar een ander deel van Salou of naar het zwembad. De foto hierboven laat je zien wat ons uitzicht was vanaf ons balkon. GEWELDIG!! We hadden geluk. Elke dag werden we wakker met de verschillende attracties en achtbanen en elke avond sloten we af met prachtig vuurwerk van het park. Een betere kamer kon niet.

Het hotel zelf was prima: nette schone kamers, zwembad en Engelstalige medewerkers bij de receptie. Het eten was prima, voor hotel eten dan. Het viel ons alleen wel op dat het enorm zout was. En zelfs voor mij, als iemand die wel van zout eten houd was het erg zout. Hoogstwaarschijnlijk was dit een salestrucje; het eten zat namelijk bij de prijs is, maar het drinken moest apart betaald worden.

Port Aventura World

Als allereerste foto van dit artikel zie je een van de vele mooie uitzichten in het attractiepark Port Aventura. Port Aventura World bestaat uit drie verschillende parken; het waterpark met glijbanen en zwembaden, Port Aventura en Ferrari World. Door een goede deal konden we 2 dagen naar het waterpark, 5 dagen naar attractiepark en 1 dag naar Ferrari World. We hebben samen echt een geweldige tijd gehad in alle parken en we hebben ons dan geen moment verveeld. De vele verschillende attracties en uitdagende achtbanen zorgde voor veel variatie. Elke avond was er ook een parade met alle typetjes uit het park, zoals: Betty Boop, Elmo, Koekiemonster en verschillende dansers. Vervolgens was er op het water (dat je op de eerste foto van het artikel ziet) een show met vuurwerk en bewegende poppen. We vonden dit zo mooi dat we er twee keer heen zijn geweest.

Helaas was het niet altijd zo’n zonnige vakantie als we hadden gehoopt. Op één dag was er erg slecht weer voorspelt. We besloten maar niet naar het strand te gaan en een volle dag attractiepark te pakken. Dreigende zwarte wolken dreven over en we hadden de hoop dat het ons bespaart zou blijven. Maar de foto hierboven spreek boekdelen. Er barstte een groot bui los en het kwam met bakken uit de lucht. Het water stroomde in volle vaart weg en het onweer barstte los. Alle attracties werden voor zo’n anderhalf uur gesloten. Bezoekers gingen massaal het park uit en wij waren er ook wel klaar mee… Echter was dit onze laatste dag in het park en we wilden het heel graag afsluiten in een bepaalde achtbaan: de Shamballa. We besloten te wachten en te wachten… En na heel lang wachten gingen de attracties weer open en konden we het toch nog goed afsluiten.

 Salou, de stad die bekend staat om zijn stranden en het uitgaansleven. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat wij niet in de zee hebben gezwommen, omdat wij het de laatste dagen gewoon te koud vonden om te gaan zwemmen. Wel heb ik bovenstaande foto genomen om toch de zee vast te leggen. Want zeg nou zelf, op vakantie naar Salou en dan geen foto van de zee hebben, dat kan niet!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow