Stage lopen: what to expect?

Aanstaande maandag is het dan zover! Ik ga voor 5 maanden/22 weken stage lopen voor mijn studie. Ik kijk er naar uit maar heb toch ook wel gezonde spanning: want nu komt het ineens toch wel allemaal heel dichtbij. 

Stage lopen is voor mij een hekel puntje aan het studeren, want stage lopen is het punt waar ik ontzettend tegen op zag. Zou ik precies hetzelfde werk doen als vrijwilliger dan is er geen enkel probleem, maar omdat het nu moet en beoordeeld wordt, vind ik het toch wel spannend. En dat is natuurlijk helemaal niet gek, want volgens mij hebben heel veel mensen daar ook last van.

Ter voorbereiding op mijn stage heb ik al een basisstageleerplan geschreven met daarin al mijn leerdoelen voor deze 5 maanden. En eerlijk gezegd geeft mij dat een heleboel lucht, want ineens heb ik het concreet voor mezelf gemaakt waardoor ik mijn verwachtingen over mezelf niet zomaar hoef in te vullen. Dat is namelijk iets wat ik zelf heel makkelijk doe: het invullen van verwachtingen die een ander over mij heeft. En laat ik deze verwachtingen dan altijd zo hoog invullen waardoor ik alleen maar kan falen en dat wil ik nou juist niet! Want ik de perfectionist wil het natuurlijk alleen maar goed doen. Ik weet dat dat niet de insteek van stage lopen is, want fouten maken mag en is juist goed.

Om het voor mijzelf allemaal ene beetje luchtig te houden heb ik alvast een mooi notitieboekje aangeschaft waarin ik alles omtrent stage ga bijhouden: leerdoelen, reflectie, tips van mijn stagebegeleidster en niet te vergeten: de complimenten die er hopelijk zullen komen. Daarnaast heb ik onlangs nog een motiverend gesprek gehad met mijn studie loopbaan begeleidster waardoor ik in een positieve fibe ben geraakt. En als extra steun heb ik mijn vriend heel lief gevraagd of hij de eerste dag van stage bij mij wil slapen en dat wilde hij ook nog. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en ontzettend veel praktijkervaring op te doen.

Phoe wat lucht dit op om zo te typen zeg! Ik voel aan alles dat het goed gaat komen, al zal het ook moeilijke momenten met zich mee brengen. En daarom heb ik voor mezelf als doel gesteld dat ik deze stage met een voldoende en goed gevoel ga afsluiten en als beloning daarvoor ga ik samen met Nando (met wie anders ) heerlijk sushi eten!

About the author

2 thoughts on “Stage lopen: what to expect?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow