Studietips: geen stress meer!

Studiestress volgens mij kent elke student of scholier het wel. En daarom wil ik vandaag mijn studietips met jullie delen! 

 • Ga naar elke les/college.  
  Docenten geven vaak tips voor het tentamen waardoor je vaak precies weet wat belangrijk is en wat niet.
 • Houdt je aantekeningen bij.
 • Maak alle opdrachten die moeten.
  Natuurlijk is het saai en heb je er geen zin in. Maar alles wat je nu maakt is allemaal voorbereiding op het tentamen waardoor je later minder hoeft te leren en te stressen.
 • Maak je eigen samenvatting.
  Iedereen maakt op zijn of haar manier een samenvatting: in lijstjes, lange lappen tekst etc. Daarbij leer je door het maken van je samenvatting de stof al, wat later weer scheelt met leren.
 • Print de samenvatting echt uit.
  Op papier lees ik toch altijd beter dan via een scherm!
 • Leer je samenvatting!
  Dit verschilt wel per tentamen moet ik eerlijk zeggen. Het ene tentamen vraagt definities van begrippen en het andere meer toepassingsvragen dus pas dit aan op het tentamen wat je verwacht te krijgen.

Om mijn heen hoor ik vele studenten dagen lang blokken voor tentamens en doordat ik bovenstaande stappen consequent uitvoer hoef ik dat eigenlijk nooit te doen. Natuurlijk begin ik pas ongeveer twee dagen van te voren met het echte leren, maar dit gaat bij mij eigenlijk zeer relaxt. Geen gestress of paniek, want een goede voorbereiding is echt meer dan het halve werk!

Bron foto 1. 

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow