Uitstelgedrag, wie kent het niet!?

Uitstelgedrag, wie kent het niet? En wie maakt zich er niet schuldig aan? Als men mij eerder vroeg of ik een uitsteller was dan antwoordde ik volmondig NEE! Maar sinds ik sinds februari 2015 mijn studie doe en ik op mezelf woon is dit wel anders… 

Toen ik aan mijn studie begon had ik een heel plan bedacht: ik zou netjes alles voorbereiden (lezen en opdrachten maken) en zou na de les meteen mijn aantekeningen uitwerken zodat ik aan het einde van elke week de samenvatting van die betreffende week af zou hebben. Ik begon vol goede moed, maar al snel merkte ik dat ik altijd wel een smoesje had om het niet te doen. En op dit moment, neem ik het mij elke periode weer opnieuw voor en lukt het me maar de helft van de tijd. Uitstelgedrag, check!

En niet alleen met leerstof stel ik de boel uit, met het maken van verslagen ook. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik door mijn perfectionisme het uitstel om te beginnen. Met als gevolg dat ik de laatste dagen voor de inleverdatum ik hard aan de slag moet en het verslag binnen no time af is! Want dan ‘hoeft”of beter gezegd kan het niet meer perfect en durf ik te starten.

Daarnaast ben ik sinds ik op mezelf woon ook een kei geworden in het uitstellen van de afwas te doen. Zoals eerder te lezen was in een vorig artikel heb ik een kat en zorgt zij ervoor dat ik de boel aan kant moet houden. Maar op een dag ontdekte ik dat ik de afwas die er staat ook in de oven kan zetten, zodat Nim (mijn poes) er niet bij kan. Heel leuk bedacht Leonie, maar zo stel je het wel uit!

Tips tegen het uitstelgedrag? Die heb ik eigenlijk niet, behalve dat je het gewoon moet doen! Want meestal valt het allemaal best wel mee en vraag je je later af waarom je het hebt uitgesteld.

Ben jij een uitsteller? En heb jij nog tips tegen uitstelgedrag?

About the author

One thought on “Uitstelgedrag, wie kent het niet!?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow