Brood, dat lust toch iedereen?!

Nederlanders zijn echte broodeters. Tenminste dat is wat ik om mee heen zie en hoor. Toch kan ik mezelf daarin geen Nederlander vinden want brood.. dat eet ik liever niet. Tot een halfjaar geleden ontweek ik het zelfs. En dan heb ik het niet over de afgebakken broodjes of zachte bolletjes, maar over de boterham. 

Als kind zijnde probeerde ik er al alles aan te doen om geen normale boterhammen te hoeven eten en dat resulteerde er in dat ik ’s ochtends en tussen de middag amper iets at. Ik begon de dag met een kop chocolademelk en ’s middags at ik een koekje? denk ik.. Eerlijk gezegd weet ik gewoon niet wat ik ’s middags at. Op een gegeven moment ben ik ’s ochtends wel gaan eten: muesli, havermout crackers.. maar brood? No way!

Ik weet niet wat ik zo tegen de gewone boterham heb, maar ik vind het gewoon echt niet lekker. En dan mensen het dan ook echt lekker kunnen vinden en heel veel sneeën brood op kunnen eten begreep ik tot voor kort echt niet. Nu is daar sinds een half jaartje verandering in gekomen. Want toen heb ik een knop omgezet: ik vond van mezelf dat ik het maar moest leren eten. En sindsdien vind ik maïsbrood heerlijk! Lekker als tosti, met witte chocopasta, met jam of met iets anders.. Ik vind het heerlijk! Oké ik moet toegeven warm eten of een salade heeft nog steeds mijn voorkeur maar ik zie niet langer op tegen het middageten.

Nu zullen velen van jullie dit waarschijnlijk maar een raar artikel vinden, want zoals de titel al zegt: iedereen lust toch brood? En gelukkig kan ik nu eindelijk zeggen dat ik het ook lust. Al hoef ik nog steeds geen bruin/volkoren brood, want dat is me weer net een stap te ver.  Maar op dit moment ben ik er tevreden mee dat ik van maïsbrood geniet en dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over mijn middageten.

Lust jij wel gewoon brood? Of heb jij ook liever de gehele dag warm eten?

Bron header

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Hai allemaal en welkom op mijn persoonlijke blog. Ik ben Leonie, een 23 jarige student die graag haar interesses met anderen deelt. Hier kun je terecht voor lifestyle, diy's en persoonlijke artikelen. Veel leesplezier! Liefs, Leonie
Follow